3.1 Exposities in de Ter Coulsterkerk

 2017 12  

In de omloop in de kerkzaal van de Ter Coulsterkerk worden bijzondere uitingen van Christelijke kunst geëxposeerd als actueel verbeelde kern-woorden uit de Bijbel. T/m september zijn dat: aquarellen van de schepping, foto’s van liturgisch bloemschikken en doopjurken 'met een verhaal'.

               

De huidige teksten van geloven in de praktijk maken in oktober plaats voor de expositie: 'Door het oog van de naald'. Een compositie van foto’s van wand-kleden, die het verhaal vertellen van een wonderbaarlijke redding op zee: In de nacht van 23 op 24 november 1938 sloeg het Texelse vissersschip de TX 49 over de lengteas over de kop. De gehele bemanning heeft dit overleefd, wat alom als een groot wonder werd gezien. Zelfs het schip is geborgen en uiteindelijk de haven weer binnen gesleept.

Bijna 80 jaar later heeft een groep dames uit Oosterend op Texel dit verhaal in beeld gebracht in zeven gebreide wandkleden van één bij één meter in prachtige kleuren.

 

Contactpersoon Kunstcommissie: mw. Jenny Bikker-Breugem

Exposities Ter Coulsterkerk: t/m september 2017: 'Geloven in de praktijk'

                                                        vanaf oktober: 'Door het oog van de naald'

 

3.2 Boekpresentatie.

 2017 13  

Op 15 november om 15.00 uur vindt in de Witte Kerk de presentatie plaats van het boek

'Meer dan 1000 jaar Witte Kerk in Heiloo'

van Jaap de Graaf.

Belangstellenden zijn welkom.

 

 


3.3 Kerkproeverij

Nodig je buurman of buurvrouw uit vooreen kerkbezoek aan jouw eigen kerk! Ditinitiatief van de Raad van Kerken vindt al enkele jaren plaats in het 2de weekend van september, overal in Nederland.

 2017 14    

Rond de Waterput wil aan dit initiatief een eigen vorm geven door belangstellenden uit te nodigen voor een bezoek aan een drietal verschillende kerkdiensten in de regio Alkmaar en omstreken. Tijdens de zomermaanden zoekt de initiatiefnemer, pastor Bill van Schie, contact met de Christengemeente in Koedijk, de Laatdiensten in Alkmaar en de Citylightkerk aan de Helderseweg in Alkmaar.                                                                                                        

In de eerste maanden van 2018 brengen we op zondag gezamenlijk een bezoek aan de drie kerkgenootschappen. Na de kerkdienst is er ook gelegenheid voor ontmoeting en dialoog met de aldaar aanwezige kerkgangers. Kortom, ga eens kijken bij de buren. Wellicht een verrijking !!

Heeft u belangstelling ? Vervoer kan geregeld worden. U kunt zich aanmelden bij het secretariaat van de Willibrorduskerk in Heiloo

(072-5330906). We nemen dan contact met U op.

Pastor Bill van Schie

 

3.4 Expositie ‘Psalmen’ van Marga Jelles;

in de Kerkstraat van het Willibrordushuis van 3 januari tot 14 februari

2017 15  

“Ik heb mij laten inspireren door het Bijbelboek Psalmen” zegt Marga Jelles. “De psalmen zijn levensliederen. Zij gaan over twijfel en aanvechting en over geloof in God, die altijd met ons is. Ik en veel mensen met mij, kunnen zich identificeren met de dichter van de psalmen. De dichter die in de ene periode in nóód God aanroept en in de andere periode God dánkt voor zijn goedheid en trouw.

Als beeldend kunstenaar werk ik met textiel, vaak figuratief en soms abstract. Ik maak daarbij gebruik van verschillende technieken en materialen. Ik ben voornamelijk autodidact en ik heb destijds, tijdens mijn opleiding voor leerkracht, gekozen voor de specialisatie Textiele Werkvormen. Ik werk vrij en soms in opdracht, vanuit mijn inspiratie-bronnen: de Bijbel, de natuur en cultuur.

Daarnaast ben ik lid van de kunstgroep KinK (Kunst in de Kerk) in Alkmaar.

 

 

3.5 Expositie ‘Opstaan en leven in vrijheid’ van Marga Jelles

 

 2017 18  

Het thema Opstaan en leven in vrijheid sluit mooi aan bij de periode tussen Pasen en Pinksteren; tussen het feest van de Opstanding van Jezus en het feest van de uitstorting van de Heilige Geest.

De Geest schenkt ons levensadem, schenkt ons vrijheid en brengt ons in beweging. De kunstwerken gaan over dit thema en over Pasen en Pinksteren.

Als beeldend kunstenaar werkt Marga Jelles met Textiele Werkvormen. Vaak figuratief en soms abstract. Zij maakt daarbij gebruik van verschillende technieken en materialen.

 


3.6 Reis vanuit de regio naar Ierland

 2017 16  

In de meivakantie van 2018 (bijv. 30 april t/m 11 mei) wordt er vanuit onze regio een reis georganiseerd naar Ierland. Een uitgebreide reis van een kleine twee weken die wij al aangemeld hebben bij DrietourReizen. De invulling en de prijs zijn nog niet exact vastgesteld. De reisleiders zijn de pastores Ruud Visser en Johan Olling en als gids zal Mariëtte van Veen ons vergezellen. U kunt ervan uitgaan dat de reis grondig wordt voorbereid met enkele bijeenkomsten. Deze voorbereidingsavonden horen bij de reis en van de deelnemers aan de reis wordt verwacht dat ze daarbij aanwezig zijn.

Naast de onderlinge kennismaking zullen we o.a. uitleg geven over wat te zien is in Belfast, Downpatrick, Drogheda, Newgrange, Clonard, Cliffs of

Moher, Killarney, Ring of Kerry en het eiland Skellig Michael, Kildare, Glendalough en Dublin. We zullen het ook hebben over de grote heiligen van Ierland: St. Patrick, St. Brigid (of Kildare), St Déclan (of Ardmore), St. Ciaràn (of Clonmacnoise), St. Kevin (Glendalough) en St. Brendan (Clonfert). We zullen Ierse volksliederen leren en de Ierse pubs zullen zeker ook niet vergeten worden.

Er kunnen 35 deelnemers mee en er wordt een lijst samengesteld met geïnteresseerden op volgorde van aanmelding. Op een donderdag eind 2017 (de exacte datum wordt nog bekend gemaakt) is er om 20.00 uur in de Corneliuskerk van Limmen een informatieavond: die avond krijgt u een inschrijfformulier en hoort u verdere bijzonderheden over deze reis.

Als u belangstelling heeft, geef u dan alvast op, met naam, e-mailadres en telefoonnummer bij: pastor@corneliuskerk-limmen.nl of 072-5051275

 

Pastor Johan Olling

 

 

3.7 Wandeling in Oost Amsterdam
          rond rituelen bij overlijden en begraven

 

 2017 17  

Elke cultuur heeft eigen rituelen rond dood en uitvaart. Tijdens deze wandeling proberen we wat meer te weten te komen over die verschillende rituelen.

De werkgroep heeft daarom

een mooie route voor ons uitgestippeld langs interessante plekken in Oost Amsterdam.

Op zaterdag 9 juni brengen we eerst een bezoek aan het uitvaartmuseum ‘Tot zover’. Daarna maken we een wandeling door een minder bekend deel van onze hoofdstad.

Voorafgaand aan de wandeling is er op dinsdag 5 juni een voorbereidings-avond in het Willibrordushuis, waarin aan de hand van een fotopresentatie alvast verteld wordt over de route en de te bezoeken plaatsen. Ook krijgt u dan nadere informatie over aanvangstijd en kosten van de wandeling.


Wie:                        dhr. André Burghardt, dhr. Nico Veerkamp,

                               pastor Herman Helsloot

Voorbereiding:       dinsdag 5 juni van 20.00 tot 22.00 uur

Waar:                     Willibrordushuis, Westerweg 267, Heiloo

Bijdrage:                € 3,- per persoon

Wandeling:            zaterdag 9 juni    

Tijd:                       n.o.t.k.

Kosten:                      treinreis, entree kosten, lunchkosten