24. Voor een nieuw begin, de agenda van Genesis

 Aanmelding gesloten
 
0
Categorie
Lees en Gespreksgroep
Datum
dinsdag 26 februari 2019 20:00
Locatie
Ter Coulsterkerk, Holleweg 111, Heiloo - Ter Coulsterkerk, Holleweg 111, Heiloo
Kosten
kosten boek en koffie

In deze leeskring lezen we het boekje 'Voor een nieuw begin' van Maarten den Dulk, emeritus hoogleraar praktische theologie in Leiden en voormalig rector van het seminarium Hydepark, het bij- en nascholingscentrum van de Protestantse Kerk in Nederland.

Soms, om te weten of er toekomst is voor onze veelgeplaagde planeet in het heelal, gaat men op zoek naar sporen van het eerste begin. En dan gebeurt er iets. Bij de bron ontspringen vergezichten! En wie wil weten of er toekomst is voor de omstreden, christelijke overlevering in onze westerse cultuur, doet er goed aan om te zoeken naar haar eerste sporen.


Wat moet er gedaan worden om de samenleving overeind te houden? Maarten den Dulk legt zijn oor te luisteren bij de eerste verhalen uit de Bijbel: Adam en Eva, Kaïn en Abel, Noach en de torenbouwers van Babel.

Deze eerste elf hoofdstukken uit Genesis blijken een oeroude en actuele agenda te zijn waarin we kunnen bijhouden wat ons te wachten én te doen staat. Kunstwerkjes van taal, ritme en klank zijn het, deze klassieke Bijbelverhalen van het begin. Ze behoren tot de wereldliteratuur, zijn vormgevend voor onze westerse cultuur en het joods-christelijk geloof.

Ze verleiden om met vertrouwen en durf een nieuw tijdperk binnen te gaan.

De leesboeken worden voor de deelnemers aan deze leeskring centraal ingekocht en uitgedeeld.

 
 

Alle datums

  • dinsdag 5 februari 2019 20:00 - 22:00
  • dinsdag 5 maart 2019 20:00
  • dinsdag 26 februari 2019 20:00
  • dinsdag 12 februari 2019 20:00

Deelnemerslijst

 Geen deelnemers 

Powered by iCagenda