Thuis in de Kosmos

 Aanmelding gesloten
 
0
Categorie
Lezingen
Datum
maandag 25 maart 2019 20:00
Locatie
Ontmoetingsruimte Willibrorduskerk, Westerweg 267 - Ontmoetingsruimte Willibrorduskerk, Westerweg 267

Samen een boekje ( 100 pag.) lezen, dat uitnodigt tot uitwisseling van gedachten en vragen. Dat is waar pastor Bill van Schie belangstellende mee- lezers toe uitnodigt.

De titel van ‘Thuis in de Kosmos’ van Taede Smedes zegt al precies waar het de schrijver om gaat: Wij, mensen, zijn niet langer het centrum van alles wat bestaat. Wetenschap en techniek hebben ons tot het inzicht gebracht, dat wij slechts een onderdeel van het grote ‘scheppingsverhaal’ zijn geworden.


Mensen zijn sterrenstof, onlosmakelijk onderdeel van gehele kosmos. Wat betekent dat voor de vraag: Waartoe zijn wij dan eigenlijk op aarde? De oude catechismusvraag wordt opnieuw gesteld. Maar nu vanuit het perspectief, dat wij zelf de zin van ons bestaan opnieuw zullen moeten ontdekken.

Je ziet al, dit is geen alledaagse kost. Maar wel de moeite waard, als je je wilt bezinnen op onze plaats in de kosmos. Moeilijk? Ach, valt mee, als je het boekje samen leest en bespreekt. Boeiend? Zeker, door de manier waarop de schrijver ons meeneemt in eigentijdse (bestaans-) vragen, die in onze dagen talloze mensen boeit en bezighoudt.

 
 

Alle datums

  • maandag 11 maart 2019 20:00 - 22:00
  • maandag 25 maart 2019 20:00
  • maandag 18 maart 2019 20:00

Deelnemerslijst

 Geen deelnemers 

Powered by iCagenda