Ravenna

 Aanmelding gesloten
 
0
Ravenna
Categorie
Lezingen
Datum
woensdag 12 februari 2020 20:00 - 23:00
Locatie
Willibrordushuis, Westerweg 267, Heiloo - Westerweg 267
Heiloo
Kosten
€ 3,-

De beide pastores Helsloot en Van Schie, samen met Marieke Hoetjes en echtgenoot Niek maken eind september een ‘uitstapje’ naar Bologna en Ravenna. Om al dit moois eens uitvoerig te bewonderen. En de camera’s gaan mee!

Ook al hebben zij in hun leven heel wat steden en eindeloos veel kerken bezocht, één stad staat er nog op hun ‘bucketlist’: Ravenna, de voormalige hoofdstad van het West-Romeinse rijk.

Vanaf de 4de eeuw verbleven hier de Oost-Gotische en Byzantijnse keizers, toen Rome hen ‘te heet onder de voeten werd’. Hun paleizen en lusthoven zijn al lang verdwenen. Maar hun schitterende kerken en prachtige (doop-) kapellen blijven tot in onze dagen de talloze bezoekers verbazen en verrukken.

De kerk San Appolinaire in het nabijgelegen Classe spant in schoonheid wel de kroon. Maar ook de San Appolinaire Nuovo en de San Vitale in Ravenna zijn ‘een (reuze) omweg waard’.

Na terugkeer willen zij aan belangstellenden graag iets laten zien van alle schoonheid (la Grande Bellezza!) van dit stukje werelderfgoed in het Noordoosten van Italië. Graag nodigen wij u uit om hun Italiaanse reis-ervaringen in woord en beeld te komen delen.

Wie:                    Pastor Herman Helsloot, pastor Bill van Schie, Niek en Marieke Hoetjes
Wanneer:            woensdag 12 februari om 20.00 uur
Waar:                   Willibrordushuis, Westerweg 267 Heiloo
Bijdrage:             € 3,-

 
 

Alle datums

  • woensdag 12 februari 2020 20:00 - 23:00

Deelnemerslijst

 Geen deelnemers 

Powered by iCagenda