PREEK van de LEEK: Joop Tulp

 Aanmelding gesloten
 
0
preek-van-de-leek-header-300x77
Categorie
Lezingen
Datum
zondag 6 november 2022 16:00 - 17:30
Locatie
Witte kerk, Heerenweg 32 Heiloo - Witte kerk, Heerenweg 32 Heiloo
Kosten
collecte bij de uitgang

 

Twee (s)prekers delen op een zondagmiddag in de Witte Kerk te Heiloo hun inspiratie en levenswijsheid met ons.

Ook dit jaar hebben we weer twee dorpsgenoten bereid gevonden om een ‘Preek van de Leek’ te houden. Zij trakteren ons in zo’n 45-60 minuten op levenslessen en delen met ons hun bronnen van inspiratie. Doorgaans wordt de ‘preek’ afgewisseld met door hen zelf uitgekozen muziek. Na afloop is er gelegenheid om - onder het genot van een drankje - na te praten met de (s)preker en met elkaar. De toegang is vrij; bij de uitgang is er echter wel een collecte ter bestrijding van de onkosten.

 

joop
Voor de eerste ‘Preek van de Leek’ op zondag 6 november

hebben we Joop Tulp uitgenodigd.

Joop (Pingjum, 1953) bracht zijn jeugd in Franeker (Frjentsjer) door. Hij werd in 1975 onderwijzer op De Ark in Heiloo. Deze basisschool heet sinds 1984 De Duif. Hij werd daar later ook intern begeleider. Na 2004 had hij dezelfde functies op scholen in Schermerhorn, Heemskerk en Alkmaar. Na zijn pensionering werd hij actief bij het vluchtelingenwerk in ons dorp. Momenteel is hij betrokken bij ‘Heiloo voor Elkaar’, een organisatie die hulp biedt aan statushouders. Daarnaast is hij secretaris van de Historische Vereniging Heiloo.

Al meer dan 40 jaar maakt Joop studie van Sint-Nicolaas en onze Sinterklaastradities. Hij verzorgt er met veel plezier presentaties over.

Hij zingt bij Ût Mannûhkoor uit Alkmaar, dat zijn preek muzikaal zal omlijsten.

 

 
 

Alle datums

  • zondag 6 november 2022 16:00 - 17:30

Deelnemerslijst

 Geen deelnemers 

Powered by iCagenda