Exposities van K.I.N.K ( kunst in de kerk) en Marga Jelles in de Willibrorduskerk en in de PKN-kerk Limmen (2)

Categorie
Activiteit & ontmoeting
Datum
zaterdag 1 april 2017 00:00 - vrijdag 30 juni 2017 00:00
Locatie
Protestantse Kerk, Zuidkerkenlaan 25, Limmen - Zuidkerkenlaan 25
1906 AC Limmen, Nederland
Kosten
geen

KinK bestaat uit een achttal leden (PKN, Alkmaar), die op kunstzinnige wijze vorm geven aan Bijbelse thema’s. De ervaring is, dat kunst helpt om uiting te geven aan geloofsbeleving. Dit jaar exposeert KinK in augustus en september in de Kerkstraat van het Willibrordushuis met als thema het bijbelboek PREDIKER.
KinK:  Voor velen van ons, roept het boek de uitspraak op: ALLES HEEFT ZIJN TIJD (hoofdstuk 3). Minder bekend is: ALLES IS IJDEL. 'Prediker' kijkt heel kritisch naar het dagelijks reilen en zeilen van de mensen en dat roept voor Prediker vragen op. Ieder van ons heeft ook zo zijn persoonlijke vragen bij wat wij meemaken in ons leven. Toen wij het boek lazen voelden wij, dat Prediker ons een spiegel voor hield. Dit is weergegeven op onze manier, in de vorm van een schilderij / foto en ook in textiele werkvormen. Wij delen dit graag met U als kijker, in de hoop, dat het een uitdaging is om het boek Prediker ter hand te nemen.

Marga Jelles:  Als beeldend kunstenaar werk ik met Textiele Werkvormen, vaak figuratief en soms abstract. Ik maak daarbij gebruik van verschillende technieken en materialen. Ik ben voornamelijk autodidact en ik heb destijds tijdens mijn opleiding voor leerkracht gekozen voor de specialisatie Textiele Werkvormen. Ik werk vrij, en soms in opdracht, vanuit mijn inspiratiebronnen: de Bijbel, de natuur en de cultuur. Daarnaast ben ik lid van de kunstgroep KinK (kunst in de kerk). Ik exposeer regelmatig zowel individueel, als met de kunstgroep KinK.
Het thema van deze expositie is: Verhalen van en over Jezus. Ik heb mij laten inspireren door teksten uit het Oude Testament, die spreken over de komst van de Messias. En ik heb mij laten inspireren door verhalen van Jezus uit het Nieuwe Testament: de gelijkenissen, de wonderverhalen en de "Ik ben..." woorden uit het Johannes evangelie.

 
 

Alle datums

  • Van zaterdag 1 april 2017 00:00 tot vrijdag 30 juni 2017 00:00

Powered by iCagenda