5.1 Taizé-project-koor

 5.1 taize1    Hou je van zingen? En spreken de vierstemmige Taizé- en Iona-acclamaties je aan, kom dan naar de meditatieve vieringen die op de zaterdagavonden van 15/10,  12/11, 17/12 in 2016 en 21/1, 11/2, 4/3, 11/3, 18/3, 1/4 6/5 en 3/6 in 2017 gehouden worden in de Corneliuskerk van Limmen, om 19.00 u.
Om ook voor niet-koorzangers de vierstemmige acclamaties in te studeren, is er een speciale Taizé-project-koor repetitie.
Ter voorbereiding van de altijd begeesterende Pinksterzaterdagviering op 3 juni 2017 is er op maandag 29 mei 2017 een speciale Taizé-project-koor-repetitie samen met het Liturgisch koor. De repetities staan onder leiding van de inspirerende dirigent-organist/pianist van de Corneliusparochie: Peter Rijs. Geef je naam en adres door dan krijg je tegen die tijd nog een herinnering toegestuurd. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

Namen:          Dhr. Peter Rijs en Pastor Johan Olling
Data:              maandag: 29 mei 2017 (Pinksterviering zaterdag 3 juni )
Plaats:           Corneliuskerk, Dusseldorperweg 74, Limmen
Kosten:          geen


5.2 Niemand zeggen....

 5.2 niemand zeggen  

Het leven kent talrijke geheimen: grote geheimen, kleine geheimen, valse geheimen, onoplosbare geheimen. En niet de minste van alle: het leven zelf als geheim, als mysterie. Het mysterie van de liefde, van de hoop, van leven en dood. In muziek, beeld en poëzie spelen we ermee in ons nieuwe programma 'NIEMAND ZEGGEN.…'.

We lieten ons onder andere inspireren door deze woorden van Dietrich Bonhoeffer: "Geheim betekent niet eenvoudig iets niet weten. Niet de verste ster is het grootste geheim. In tegendeel: hoe dichter iets ons nadert, hoe beter we iets weten, hoe geheimzinniger het voor ons wordt. Niet de verste mens is het grootste geheim, maar de meest nabije. En zijn geheim wordt niet kleiner naarmate we meer van hem weten, nee, hoe dichter bij hoe meer geheim. En geen dieper geheim dan twee mensen die elkaar zo dicht naderen dat ze van elkaar houden."

Muziekgroep “Achterom”:
    Hans van der Laan, fluit en saxofoon,
    Henk Engel, gitaar en zang,
    Henk van Meegen, piano,
    Jan Tulp, accordeon en zang.
    www.muziekgroepachterom.nl

 

Datum:        donderdag 17 november 2016
Tijd:            20.00 uur
Plaats:        Ter Coulsterkerk, Holleweg 111, Heiloo
Kosten:       collecte na afloop      Wel komen, niemand zeggen......


5.3 Mijn hart woont elders

 5.3 Mijn Hart woont elders    Vertelvoorstelling door Pauline Seebregts

In deze vertelvoorstelling staan de (waargebeurde) verhalen centraal van twee vluchtelingen; Mounir uit Syrië en Ayisha uit Ethiopië. Zij ontmoeten elkaar ergens in een wachtkamer in Nederland. Tijdens het lange wachten vertellen ze elkaar hun verhaal. Ze delen hun verscheurdheid en verlangen. Maar ook vertellen ze over hun bijzondere ervaringen en de hoopvolle verhalen die ze hoorden als kind.

 Wat leeft er in het hart van de ander? Wat maakt dat mensen ergens ‘vreemd’ of ‘thuis’ zijn? Het is een verhaal dat raakt in het hart.

De problemen van het asielbeleid en vluchtelingen in Nederland vullen bijna dagelijks de kranten. Mensen die wegvluchten uit hun geboorteland en veel verliezen. Maar ook hebben ze te winnen; een nieuwe thuishaven en een toekomst elders. Kennen we hun verhalen en krijgen ze een gezicht? Wat houdt een mens in zo’n situatie op de been?
Deze voorstelling wordt gespeeld door twee professionele vertellers: Pauline Seebregts en Gottfrid van Eck, waarbij de laatste de voorstelling ook muzikaal begeleidt. Verhalenverteller Pauline Seebregts heeft een warme, expressieve en intense manier van vertellen. Ze laat je lachen en ontroert evenzeer. In haar verhalen zoekt ze altijd de passie. Haar verhalen worden vaak ervaren als inspirerende momenten van wat je ‘entertaining wisdom’ zou kunnen noemen. Zie ook www.paulineseebregts.nl

 

Namen:        Mw. Pauline Seebregts en Dhr. Gottfrid van Eck
Data:            zondag 5 maart 2017
Tijd:             15.00 uur
Plaats:         PKN kerk Zuidkerkenlaan 25, Limmen
Kosten:        collecte bij de uitgang